• Working Days

    10:00 - 19:00

  • Saturday

    10:00 - 19:00

  • Sunday

    Stengt

Ulike hårtyper

Som alle er klar over så finnes det ulike typer av hår, og disse trenger ulik behandling og vedlikehold. Riktig behandling og vedlikehold er essensielt for at håret skal trives. Med riktig behandling så vil håret holde formen og fasongen i vesentlig lenger tid. Vårt mål med denne bloggen er å gi dere noen gode råd og tips på hvordan de ulike hårtypene kan behandles for at håret ditt får best mulig behandling og næring.

Hårtype , rett hår:

Med denne typen hår har man ingen naturlige krøller. Håret faller rett, kan være tykt, tynt, grovt eller fint. Dette er typen hår er har mest glans og tåler mest ift til skader. Bør ikke vaskes ofte da det blir raskt fett.

Hårtype 2, bølgete hår:


Denne hårtypen deles igjen i flere undergrupper. Type 2A, type 2B og type 2C.
2A: Naturlig litt rufsete. Håret er rett fra rot til ca øyehøyde deretter har man udefinert bølger.
2B: Ganske likt 2A. Men her har man definerte bølger fra øyehøyde og ned.
2C: Her er det mer definerte S-formede bølger og denne typen er som regel tykkere enn 2A og 2B.

Hårtype 3 krøllete:

Som hårtype 2 deles type 3 i A, B og C
3A: Her har man s-formede krøller som er relativt løse men sterkt definerte. Og bør ikke børstes da dette ofte fører til en krusete frisyre.
3B: Krøllene er smalere enn type A og har et høyere volum. Unngå produkter med silikon og sulfat da disse kan gjøre håret tørt og sprøtt.
3C: Små krøller som er fjæraktie.

Hårtype 4 mer krøllete:

Denne typen deles også A, B og C.

4A: Godt definerte krøller, bør ikke flettes da krøllene lett setter seg fast i hverandre.
4B: Smale og stramme krøller, unngå fletter her også.
4C: Smaleste og de strammeste krøllene, bare det å gre kan bryte hårstrå. Her gjelder det å være forsiktig.

Nå er det ikke slik at alle hårtyper kan defineres enkelt. Men beskrivelsen over gir en indikasjon på hvilken type hår du har, det blir litt enklere å ta vare på håret samt det å velge riktige produkter. Er du usikker på type hår, vedlikehold eller produkter? Ta kontakt med oss. Vi kan gi gode råd om både klipp og vedlikehold.

Akilles frisørsalong har idag 3 avdelinger: Prinsdal, Sæter og Skullerud. Vi ønsker kunder fra Holmlia, Nordstrand, Kolbotn, Mortensrud og nærliggende områder velkommen.Vårt mål er at våre kunder skal oppleve proffe og høkvalitetstjenester innen hårpleie, til en overkommelig pris. Våre frisører er brennende opptatt av sin jobb og ELSKER å klippe hår. Med våre hyggelige priser så kan du, som kunde, unne deg besøk hos frisøren oftere! Vårt mål er at hver eneste kunde skal bli vår faste kunde, som kommer igjen og igjen og igjen!

Bestill din time idag!

Post a Comment

17 + 3 =